Big Green Egg workshop & catering

Beleef het samen met ons!

Wil je de Green Egg eerst eens proberen en uitleg krijgen wat je er allemaal mee doen, of ben je al een tijdje bezig met de Green Egg en wil je je grenzen verleggen? Dan hebben wij goed nieuws, want wij geven diverse Big Green Egg workshops op onze eigen unieke workshop locatie. Dit doen wij ook voor bedrijven als personeelsuitje of klantenevenement en verzorgen caterings op culinair niveau.

Big Green Egg workshop

Ook in 2017 waren de workshops een groot succes. Ruim 800 personen hadden we dit jaar te gast en de workshops zijn erg enthousiast ontvangen door iedereen. We hebben dan ook veel bedankjes en complimenten gekregen, waar wij erg blij mee zijn! Ook al is het een uitdaging om dit in 2018 te overtreffen, we zijn er zeker van dat dit ons gaat lukken!

Binnen een fijne, persoonlijke en gemoedelijke setting willen we jou helpen om een hoger niveau te bereiken met de Green Egg. Op een zondagmiddag onder het genot van een drankje met gelijkgestemden, of je privé groep, mooie gerechten maken!

Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, drankjes, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de Green Egg’s. We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Je krijgt recepten thuisgestuurd na afloop.

Big Green Eggperience – € 69,50 p.p.

Interesse in een Big Green Egg maar je wilt hem eerst proberen of wil je weten wat de mogelijkheden zoal zijn? Schrijf je dan nu in voor onze workshop Big Green Eggperience.

Tijdens deze kennismaking met de Big Green Egg leggen we alle basistechnieken uit die bij de Big Green Egg aan bod komen. Aansteken, roken, slow cooken, pizzasteen, direct en indirect grillen, alle facetten zullen tijdens deze 5 uur durende dag aan bod komen terwijl we 5 lekkere gerechten maken.

De Eggperience workshop geven we cadeau bij aanschaf van een Big Green Egg! We verreken deze als korting op je bestelling, de bestelling kan je voor de workshop doen maar ook erna.

Met een groepje heb je een tafel tot je beschikking met daarop een Big Green Egg large & Mini-Max. Door te werken met twee Egg’s per tafel kunnen we veel verschillende bereidingen doen tijdens de workshop. De prijs van € 69,50 per persoon is all-in. Zo zorgen wij voor hoge kwaliteit ingrediënten en bijpassende drankjes.

Op dit moment geplande data Big Green Eggperience 2018:

  • 25 februari (VOL!)
  • 18 maart (VOL!)
  • 15 april (VOL!)
  • 22 april (VOL!)
  • 28 april (VOL!)
  • 29 april (VOL!)
  • 20 mei (VOL!)
  • 26 mei (Nog 1 plaats!)
  • 3 juni (VOL!)
  • 9 juni (zaterdag – nieuwe datum!)
  • 10 juni (VOL!)
  • 23 juni (zaterdag – nieuwe datum!)
  • 1 juli (VOL!)
  • 8 juli
  • 22 juli
  • 29 juli
  • Er zullen meer data beschikbaar komen. Als eerste ontvangen? Stuur ons een berichtje.

Big Green Egg Masterclass – € 89,50,- p.p.

Heb je al een enige tijd een Big Green Egg en ben je er klaar voor om je Big Green Egg skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een Big Green Egg Masterclass.

Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden in van de Big Green Egg en bereiden lekkere gerechten. Geen probleem wanneer je al eerder de masterclass hebt gevolgd, we hebben namelijk tal van nieuwe technieken, bereidingen en recepten ontwikkeld waarmee we jullie gaan inspireren in 2018.

Met een groepje heb je een tafel tot je beschikking met daarop een Big Green Egg large & Mini-Max.Door te werken met twee Egg’s per tafel kunnen we veel verschillende bereidingen doen tijdens de workshop. De prijs van € 89,50 per persoon is all-in. Zo zorgen wij voor hoge kwaliteit ingrediënten en bijpassende drankjes.

Heb je een bepaalde techniek die je graag zou willen leren of nieuwsgierig naar een bepaalde techniek? Laat het ons dan weten en we kunnen daar extra aandacht aan besteden.

Masterclass werken met het spit, sous vide & vacumeren
In deze versie gaan we in op werken met het spit in de Big Green Egg, waarbij we maar liefst 5 verschillende variaties maken. Een spit is namelijk lang niet alleen voor kip! Ook gaan we aan de slag met de technieken sous vide & vacumeren: hoe combineer je dit het beste met je Big Green Egg en hoe behaal je de beste smaak?

Masterclass vis
Vis is heerlijk uit de Big Green Egg. Vis grillen, roken op een cederplank of inpakken heb je vast al eens gedaan. Wil je qua vis bereidingen naar een volgend niveau is deze masterclass echt iets voor jou. We gaan dieper in op de verschillende bereidingen en behandelen ook vis fileren en schoonmaken. Dit laatste zodat je thuis ook met de beste verse producten aan de slag kunt. Wij krijgen dagelijks verse aanvoer rechtstreeks vanuit de visafslag in Yerseke. Verser kun je het niet vinden, dat proef je! Ben jij klaar om 4 à 5 vis gerechten te bereiden (en op te eten)?

Masterclass rubben en marineren
Wat is het geheim achter een goede rub? Wat gebeurt er eigenlijk met een product met het rubben en marineren? Waaruit bestaat een goede marinade en welke combinaties zijn aan te raden? Antwoord op al deze vragen (en nog veel meer) krijg je binnen deze masterclasss. Daarnaast ga je zelf diverse kruidenrubs en marinades maken met kruiden en specerijen. Deze pas je direct toe op verschillende producten zoals groenten, vis en vlees. Tijdens de masterclass blijft het namelijk niet bij theorie, we bereiden 4 à 5 heerlijke gerechten!
De rubs die je zelf maakt neem je lekker mee naar huis om daar alles op je gemakje nog eens haarfijn over te doen en verder te experimenteren.

Masterclass schaal- en schelpdieren
We merken dat deze producten minder vaak worden gebruikt bij het koken in de Big Green Egg. Jammer, want ze zijn er namelijk perfect voor! Dat gaan we je helemaal laten beleven in deze masterclass waarin je 4 à 5 gerechten gaat bereiden. Denk bijvoorbeeld aan kreeft, krab en diverse schelpdieren zoals mossels, kokkels en schelpen. Wij krijgen dagelijks verse aanvoer rechtstreeks vanuit de visafslag in Yerseke. Verser kun je het niet vinden, dat proef je!

Masterclass bakken: hartig & zoet
De ovenfunctie van de Big Green Egg speelt een belangrijke rol in de kwaliteit en sappigheid van de gerechten, het is als het ware de geheime kracht van de Big Green Egg. Binnen deze masterclass gaan we deze oven functie naar het volgende niveau tillen door allerlei gerechten te bakken. Denk bijvoorbeeld aan hartige producten zoals een quiche, (hartig) brood zoals een focaccia of zelfs heerlijke empanadas! Maar ook zoet mag in deze workshop niet ontbreken: koekjes, taartjes, .. We maken 4 à 5 gerechten zodat jij straks een meester bakker bent!

Masterclass groenten
Vlees of vis is meestal de hoofdmoot van het bbqen. Aan groenten en bijgerechten wordt doorgaans weinig aandacht besteed of ze worden zelfs compleet vergeten. Herkenbaar? Tijdens de masterclass groenten gaan we aan de slag met vernieuwende technieken en het bereiden van heerlijke gerechten waar groenten uiteraard het belangrijkste onderdeel in zijn. Maar ook aan de vlees en vis liefhebber is gedacht, we gaan fantastische combinaties maken binnen 4 à 5 gerechten. Denk bijvoorbeeld aan mooie stukken zeebaars of een graan gevoerde rund. Dat klinkt nu al goed!

Op dit moment geplande data Big Green Egg Masterclass 2018:

  • Zondag 18 februari (VOL!) – Werken met het spit, sous vide & vacumeren
  • Zondag 8 april (VOL!) – Werken met het spit, sous vide & vacumeren
  • Zondag 6 mei (VOL!) – Werken met het spit, sous vide & vacumeren
  • Zaterdag 12 mei – Schaal- & schelpdieren
  • Zondag 13 mei – Vis
  • Zaterdag 19 mei  – Vis
  • Zaterdag 9 juni – Groenten
  • Zaterdag 23 juni – Rubben & marineren
  • Zondag 24 juni – Schaal- & schelpdieren (Nog 4 plaatsen!)
  • Zaterdag 30 juni – Vis
  • Zaterdag 14 juli – Bakken: hartig & zoet
  • Zondag 15 juli – Rubben & marineren
  • Zaterdag 21 juli – Onderwerp wordt nog bekend gemaakt 🙂
  • Zaterdag 28 juli – Onderwerp wordt nog bekend gemaakt 🙂
  • Zaterdag 4 augustus – Onderwerp wordt nog bekend gemaakt 🙂
  • Zondag 5 augustus – Werken met het spit, sous vide & vacumeren
  • Er zullen meer data beschikbaar komen. Als eerste ontvangen? Stuur ons een berichtje.

Schrijf je direct in voor een workshop!

  • De actuele beschikbaarheid is (hiernaast) in de begeleidende tekst opgenomen.

Wat vonden anderen?

Zomaar twee citaten. Lees meer ervaringen op deze pagina.

“Een prettige ongedwongen sfeer, waarbij iedereen zich meteen ‘thuis’ voelt. Verzorging perfect, de drankjes, hoge kwaliteit ingrediënten, volop aandacht voor de deelnemers, goede wijnen, laat niets te wensen over! De gerechten waren ook stuk voor stuk erg leuk, voor iedereen haalbaar en bijzonder smakelijk. Het heeft mij NOG enthousiaster gemaakt en deze gerechten ga ik ook zeker nog vaker maken. Boy en Joey’s enthousiasme, passie en uitleg zijn perfect en werkt aanstekelijk. Wat mij betreft een zeer waardevolle ambassadeur voor BGE in Nederland!”

– Jasper van Hylckama Vlieg

“Er was meer dan genoeg tijd om vragen te stellen aan Boy en Joey, die de kennis en ervaring met veel enthousiasme overbrengen. Eten en drinken was er in overvloed, het voelde echt als een luxe die past bij het product past. Ik raad de workshop zeker aan bij vrienden, familie en bekenden!”

– Leo Bliek

Praktische informatie

De aanvang op zondag is 13:00. Op zaterdag 16:00. Wanneer je speciale (eet)wensen hebt kan je deze altijd van te voren doorgeven aan ons. De workshops vinden plaats op het volgende adres. Hier hebben wij een eigen locatie speciaal voor workshops, omgeven door prachtige tuinen:

De Wouwse Tuinen / Van der Heijden Sierbestrating
Donkenweg 7
4724 SN Wouw

Personeelsuitjes

Op zoek naar een leuke activiteit voor een bedrijfsuitje of teambuiding? Ook daar kan je bij ons voor terecht. We passen het menu en technieken daarvoor helemaal aan op je persoonlijke voorkeur. Tijdens deze dag richten we ons minder op de technieken zodat het voor iedereen leuk en leerzaam zal zijn, maar wel dat ze van de mogelijkheden hebben kunnen proeven.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Big Green Egg Catering

Organiseer je een evenement waar je je gasten culinair wilt laten genieten? Of heb je zelf geen zin om te BBQen? Wij verzorgen dit graag! Van klein (20 personen) tot groot (250 personen) evenement verzorgen wij vele caterings op maat. Wij hebben de beschikking over topkoks die alleen gaan voor de beste kwaliteit en hoog culinair niveau. Met de Big Green Egg en eventueel aanvullend andere grills en bijvoorbeeld de Ofyr ben je verzekerd van een top evenement. Neem contact met ons op voor alle catering mogelijkheden.

Over ons

Met ruim 12 jaar ervaring met de Big Green Egg kunnen wij je de werking van de ervan helemaal uitleggen. Dit doen we dan ook met veel enthousiasme! Of het nu tijdens een demonstratie is of met een catering of workshop. Wij delen onze enthousiasme en kennis dan ook graag met je. Wij willen je inspireren door middel van onze recepten die we regelmatig op onze website plaatsen, uitleg in de winkel, caterings en tijdens de workshops.